Over ons

Muziektheater Langstraat is een semi-professionele musicalgroep in Waalwijk. Doel van onze stichting is om nieuw talent uit de regio een springplank te kunnen bieden. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we streven er naar om zoveel mogelijk (aankomende) talenten bij elke productie in de spotlights te zetten en onderscheiden ons daarmee in positieve zin van andere musicalgroepen op (semi-)amateurniveau in de regio.

Ons creatieve team

Productie 2021-2022

Geertje Kuypers

Voorzitter, vocal coach en regisseur

Na eerst een aantal jaren een musicalopleiding gedaan te hebben, zette Geertje Kuypers haar zangopleiding voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze slaagde daar cum laude en volgde in Den Haag ook meerdere jaren de operaklas voor regie en toneel. Ze bezocht workshops en Internationale Concoursen in binnen- en buitenland en zong bij de Nederlandse Opera Stichting, de Opera in Trier, het Nederlands Kamerkoor en bij diverse grote orkesten. 

 

Al vele jaren werkt Geertje als zangpedagoog te Waalwijk. In 2003 heeft ze Muziektheater Langstraat opgericht, en geeft binnen deze Stichtingsvorm regelmatig voorstellingen met amateurzangers en -dansers uit de gehele regio Noord-Brabant. Als zangpedagoge voelt ze zich als een vis in het water en heeft de ervaring en kennis om in vele zangstijlen te coachen en advies te geven. Ze ziet de combinatie van zingen en acteren als een van de grootste uitdagingen en wil die kunst graag uitdragen naar jonge talentvolle mensen. 

Daphne van Hulten

Choreografe, regisseur en scriptwriter

Daphne nam al vroeg deel aan diverse musicalproducties. Ze ontdekte dat haar kracht lag in dansen, acteren en het overbrengen van enthousiasme en positieve energie. Daarom volgde ze steeds meer danslessen in verschillende stijlen, waaronder jazzballet, showdance, moderne dans en hiphop. Ze werd bij diverse producties aangesteld als dancecaptain en werd later gevraagd om de volledige choreografie voor haar rekening te nemen. Inmiddels heeft ze hierdoor 6 regionale musicalproducties op haar naam staan. 

Naast het bedenken van choreografieën begon Daphne zich ook steeds meer te interesseren voor het compleet regisseren van musicalproducties waardoor ze bij de productie ‘American Dreams’ in 2018 ook de rol van regieassistent op zich heeft genomen en in 2019 de rollen van regisseur en scriptwriter, voor de productie 'ONE SHOW a million dreams'. 

Babbet Lambrechts-Rijsdijk

Spelcoach

Docerend (theater)maker, verbeelder, verbinder, clown, actrice en docent. Dit omschrijft een beetje de artistieke kant van deze dame. 
In 2010 is ze gestart met het ontwikkelen en onderzoeken van de passie voor theater, waardoor ze nu inmiddels in verschillende grote en kleine theatrale producties heeft gespeeld. Van eigen gemaakte sketches voor de officiële opening van een brug in het paleiskwartier tot het opleuken van het Dickensfestijn met zang en ukelele. Van bezoekjes in het ziekenhuis bij kinderen, voor stichting de Regenboogboom, om ze in de spotlight te zetten tot zelf in de spotlight staan van het Bosch Mysterie in de hoofdrol van Willeke. Maar haar grote droom is om ooit als cliniclown aan de slag te mogen. Om dichterbij deze droom te komen heeft ze in 2013 al een tweejarige clownsopleiding afgerond aan de Goudse Clownsschool en is Babbet in 2020 gestart aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg aan de opleiding Docerend theatermaker en regisseur. 

'Een leven lang spelen is een leven lang leren' is haar motto en dat draagt ze dan ook uit in alles wat ze doet. Als spelcoach duikt ze in het plezier van het spelen en zoekt ze samen naar de meest waarachtige manier van het vertolken van een rol. Dit doet ze vooral vanuit de fysieke invalshoek en de verbeelding. Daarbij maakt ze dankbaar gebruik van de specifieke kwaliteiten van haar acteurs. Zo maakt ze de verbinding tussen de speler en het personage.

Carl van Kuyck

Muzikaal leider en dirigent

De in Rijsbergen geboren Carl van Kuyck begon op 8-jarige leeftijd met pianoles bij Kees Stikkers, aan de Stedelijke Muziekschool Breda. Vervolgens studeerde hij piano bij Alexandre Hrisanide aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, waar hij in 1992 zijn diploma docerend musicus piano behaalde. Tijdens en na zijn conservatoriumstudie volgde hij masterclasses in liedbegeleiding bij Tan Crone en Willem Brons, en interpretatielessen bij Meinard Kraak en Sophie van Santen. Ook studeerde hij kamermuziek bij Benjamin Rawitz in Zwitserland. In juni 2007 behaalde hij bij Louis Buskens zijn diploma koordirectie. Carl heeft diverse cursussen pianomethodiek gevolgd en is lid van de European Piano Teachers Association (EPTA).

Carl is als dirigent van de koorklas voor de vooropleiding verbonden aan het Fontys Conservatorium. In 1994 richtte hij het Möbius-Ensemble Tilburg (MET) op: een muziekgezelschap dat in wisselende bezettingen concerten verzorgt en begeleidingen op zich neemt. Ook richtte hij in datzelfde jaar de Möbius Muziekschool Tilburg op. Carl is freelance pianist, vormt sinds 1991 met violiste Gyða Stephensen Duo Concertante en is lid van het ensemble Arcobaleno (sopraan, viool en piano). Verder begeleidt hij regelmatig zangers en instrumentalisten tijdens concerten. Ten slotte is hij binnen Fontys Hogeschool voor de Kunsten werkzaam als pianist, repetitor en dirigent bij de afdelingen Dans, Muziek– en Musicaltheater.


Op dit moment is Carl dirigent van Operakoor Liedertafel Oefening & Vermaak in Waalwijk (sinds 2000), Tilburgs Mannenkoor La Renaissance (sinds 2004) en Oratoriumvereniging Cantate Corde in Raamsdonk. In 2008 is hij gestart met het Möbius Koor, een professioneel vocaal ensemble dat op projectbasis repertoire uitvoert rondom een bijzonder thema.

Sander Vredenborg

Orkestsamenstelling

Sander begon zijn muzikale opleiding in 2008 aan het conservatorium in Tilburg, waar hij de opleiding Docent Muziek in 2012 met goed gevolg afrondde. Vervolgens studeerde hij in 2016 cum laude af voor zijn bachelor orkestdirectie bij hoofdvakdocent Arjan Tien aan het conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn studie volgde hij een minor koor klassiek & licht bij Louis Buskens en Hans van den Brand. 


Sander is chef-dirigent van Het Nederlands Filmorkest en Het Brabants Muziek-Theater, beide interdisciplinaire symfonieorkesten. Met Het Brabants Muziek-Theater brengt hij iedere 2 jaar een grote productie, een 30-koppig orkest en 50-koppige cast, naar de Brabantse theaters. In 2017 wonnen zij de Amateur Musical Award voor Beste Musical Drama voor hun productie van 'Titanic - de Musical'. Naast zijn vaste gezelschappen dirigeert hij met regelmaat symfonieorkesten in heel Nederland en is hij een veel gevraagd gastdirigent bij verschillende studentenorkesten en op verschillende conservatoria. 


Voor meer informatie zie: www.sandervredenborg.nl.

Het bestuur

Voorzitter:
Geertje Kuypers

Bestuursleden:
Djamila Santi
Natasja van Toorn
Leopold Ecker

Producties

Een indruk van voorgaande producties van Muziektheater Langstraat.

ONE SHOW 
a million dreams

Productie Muziektheater Langstraat 2018 - 2019

American Dreams

Productie Muziektheater Langstraat 2017 - 2018

Diverse producties

Muziektheater Langstraat 2003 - 2016