Over ons

Muziektheater Langstraat is een semi-professionele musicalgroep in Waalwijk. Doel van onze stichting is om nieuw talent uit de regio een springplank te kunnen bieden. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en we streven er naar om zoveel mogelijk (aankomende) talenten bij elke productie in de spotlights te zetten en onderscheiden ons daarmee in positieve zin van andere musicalgroepen op (semi-)amateurniveau in de regio.

Ons creatieve team

Productie 2020-2021

Geertje Kuypers

Voorzitter, vocal coach en regisseur

Na eerst een aantal jaren een musicalopleiding gedaan te hebben, zette Geertje Kuypers haar zangopleiding voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze slaagde daar cum laude en volgde in Den Haag ook meerdere jaren de operaklas voor regie en toneel. Ze bezocht workshops en Internationale Concoursen in binnen- en buitenland en zong bij de Nederlandse Opera Stichting, de Opera in Trier, het Nederlands Kamerkoor en bij diverse grote orkesten. 

 

Al vele jaren werkt Geertje als zangpedagoog te Waalwijk. In 2003 heeft ze Muziektheater Langstraat opgericht, en geeft binnen deze Stichtingsvorm regelmatig voorstellingen met amateurzangers en -dansers uit de gehele regio Noord-Brabant. Als zangpedagoge voelt ze zich als een vis in het water en heeft de ervaring en kennis om in vele zangstijlen te coachen en advies te geven. Ze ziet de combinatie van zingen en acteren als een van de grootste uitdagingen en wil die kunst graag uitdragen naar jonge talentvolle mensen. 

Daphne van Hulten

Scriptwriter, regisseur en choreografe

Daphne nam al vroeg deel aan diverse musicalproducties. Ze ontdekte dat haar kracht lag in dansen, acteren en het overbrengen van enthousiasme en positieve energie. Daarom volgde ze steeds meer danslessen in verschillende stijlen, waaronder jazzballet, showdance, moderne dans en hiphop. Ze werd bij diverse producties aangesteld als dancecaptain en werd later gevraagd om de volledige choreografie voor haar rekening te nemen. Inmiddels heeft ze hierdoor 6 grote regionale musicalproducties op haar naam staan. Naast het bedenken van choreografieën begon Daphne zich ook steeds meer te interesseren voor het compleet regisseren van musicalproducties waardoor ze bij de productie ‘American Dreams’ in 2018 ook de rol van regieassistent op zich heeft genomen en in 2019 de rollen van regisseur en scriptwriter, voor de productie 'ONE SHOW a million dreams'. 

Sander Vredenborg

Muzikaal leider en dirigent

Sander begon zijn muzikale opleiding in 2008 aan het conservatorium in Tilburg, waar hij de opleiding Docent Muziek in 2012 met goed gevolg afrondde. Vervolgens studeerde hij in 2016 cum laude af voor zijn bachelor orkestdirectie bij hoofdvakdocent Arjan Tien aan het conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn studie volgde hij een minor koor klassiek & licht bij Louis Buskens en Hans van den Brand. 


Sander is chef-dirigent van Het Nederlands Filmorkest en Het Brabants Muziek-Theater, beide interdisciplinaire symfonieorkesten. Met Het Brabants Muziek-Theater brengt hij iedere 2 jaar een grote productie, een 30-koppig orkest en 50-koppige cast, naar de Brabantse theaters. In 2017 wonnen zij de Amateur Musical Award voor Beste Musical Drama voor hun productie van 'Titanic - de Musical'. Naast zijn vaste gezelschappen dirigeert hij met regelmaat symfonieorkesten in heel Nederland en is hij een veel gevraagd gastdirigent bij verschillende studentenorkesten en op verschillende conservatoria. 


Voor meer informatie zie: www.sandervredenborg.nl.

Het bestuur

Voorzitter:
Geertje Kuypers

Bestuursleden:
Natasja van Toorn
Juul van de Voort
Leopold Ecker

Producties

Een indruk van voorgaande producties van Muziektheater Langstraat.

ONE SHOW 
a million dreams

Productie Muziektheater Langstraat 2018 - 2019

American Dreams

Productie Muziektheater Langstraat 2017 - 2018

Diverse producties

Muziektheater Langstraat 2003 - 2016, o.a.:

  • The Wiz
  • Wicked
  • Elisabeth
  • West Side Story